Ślimaczki z ciasta francuskiego



Składniki:
  • opakowanie ciasta francuskiego
  • 3 łyżki przecieru pomidorowego
  • ser żółty do starcia według uznania
  • zioła też według uznania, np. bazylia, oregano


Sposób przyrządzenia:

Rozmrażamy ciasto francuskie, a następnie je rozwijamy. Ciasto smarujemy cienką warstwą przecieru pomidorowego. Gdy posmarujemy go za dużo, przecier wypłynie po zwinięciu ciasta. Posypujemy ziołami, a na wierzchu ścieramy żółty ser. Ciasto zwijamy dość ściśle, a potem kroimy około centymetrowe krążki, które układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w odległości ok 2 cm. 

Ślimaczki pieczemy ok 10-15 minut w temperaturze 220 stopni.


Wskazówki:

Te przekąski można podawać bez niczego, ale doskonale smakują z sosem czosnkowym. Super przekąska na przyjęcia.

0 komentarze